John Baldessari / Exhibition at Molly Barnes Gallery (1971)

تعريفی براي هنر مفهومي:

“هنر مفهومي” هنري است که ” زبان، ايده‌ها و اقدامات” را به جنبۀ متريالي اثر هنري برتري مي دهد.

در نتيجه در هنر مفهومي ماتريال‌زدايي (Dematerialization) مشهود است.

جان بالدساری (1931-2020)، پس از سوزاندن تمام نقاشی‌هایش از سال ۱۹۵۳ تا ۱۹۶۶، در جستجوی یک هنر “فرامادی” بود.

John Baldessari

John Baldessari at the opening of his exhibition at Molly Barnes Gallery in Los Angeles, 1968.

 

او که استاد پرآوازۀ آموزش هنر بود، در سال ۱۹۷۱ و پس از دعوت گالری “نووا اسکاتيا کالج”  برای يک نمایش، دانشجویان هنر را واداشت که در طول نمایش و بر دیوارهاي گالری این جمله را بنویسند: “ديگر بيش از اين اثر هنری ملال‌آور نخواهم ساخت.”

John Baldessari

I Will Not Make Any More Boring Art, John Baldessari,1971

بعد از آن، بالدساری يک ویدیو ساخت در حالی که همين جمله را بر کاغذی می‌نوشت و به گالری فرستاد.

John Baldessari

I Will Not Make Anymore Boring Art, 1971.
31:17 min, b&w, sound.

 

Walter De Maria / The Vertical Earth Kilometer (1977)

فرض کنید در یک پارک معمولی قدم می‌زنید و یک دایرۀ فلزی، مانند یک سکۀ ساده، بر زمين می‌بینید. آیا به آن دقت می‌کنید و یا از آن می‌گذرید؟

Conceptual art

اگر در پارک موزۀ هنر در آلمان باشید باید دقت کنید. زیرا شاید آنجا جایی است که والتر دي‌ماريا، هنرمند هنر مفهومی، یک میلۀ یک کیلومتری را در زمین فرو برده و تنها انتهای آن را به شکل یک سکۀ معمولی آشکار گذاشته است.

این اثر که تقریباً تمام آن پنهان است امکاني است برای اندیشیدن… يک هنر مفهومي پیرامون انسان و اشیا، معنای هنر و اثر هنری و ضرورت جستجو برای آن…

نمايش ساعت دروني زمين؟  ذات آسیب‌پذیر زمین؟

Conceptual art

Walter De Maria, The Vertical Earth Kilometer, Dia Art Foundation, Kassel, Germany, 1977.

Joseph Kosuth / One and Three Chairs (1965)

Conceptual art refers to the tendency that emerged between the mid-1960s and mid-1970s. During that period, many artists explored the vision of a new kind of art: creator of ideas and concepts, rather than traditional concerns for aesthetical and technical aspects of art.


joseph

Read More …

مرتضی ممیز، نت‌های جنگی 

از سری کارهای نمایشگاه آبی، نگارخانه‌ی تخت‌جمشید، تهران، ۱۳۵۴

 

مرتضی ممیز به‌عنوان عضوی از گروه نقاشان آزاد در نمایشگاه آبی در گالری تخت جمشید در 1354 خورشیدی اثری به نمایش گذاشت با نام «نت‌های جنگی» 

سه قاب بر روی دیوار بود با پرده‌هایی روی آن‌ها. بیننده باید پارچه را کنار می‌زد تا آن‌ها را ببیند.. پشت هر پرده چیزی چیده شده بود. چاقو، گل‌های خشک آبی و آینه.

León Ferrari (1920, Argentina – 2013, Argentina)

هنر مفهومی  يک  اعلام  استقلال از محدودیت‌های فرمی و استتیک مدرن است تا هنرمند بتواند آزادانه، مفاهیمی را در قالب “هنر” نه تنها “منتقل” کند بلکه “آشکار” سازد.

لئون فراری، آرتیست مفهومی آرژانتینی که با مفاهیمی مانند خشونت، جنگ، تمدن و مذهب درگیر است در اين مجسمۀ مفهومی، مجسمۀ چوبي سنتی مسیح مصلوب را به یک بمب‌افکن آمریکایی متعلق به دورۀ جنگ ویتنام میخکوب کرده است.

“تمدن مسیحی غربی” به سال ۱۹۶۵.

ارتباط میان خشونت، استفادۀ ابزاری از مذهب جهت استیلا و توجیه جنگ براي مقابله با مصاديق بدي مطلق و شیطان و… از مفاهیمی هستند که می‌توانسته مورد توجه هنرمند باشد.

“توستر” به سال  ۲۰۰۰، از مجموعۀ “تأملاتي پيرامون جهنم”

“The Only Thing I Ask of Art Is That It Helps Me (…) to Invent Visual And Critical Signs That Let Me Condemn More Efficiently The Barbarism Of The West.”
León Ferrari, 1965

درخواست خرید